English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 26 May 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Еремия - Най-младата школа в София отвори врати
Еремия - Най-младата школа в София отвори врати


read in: English Български
Еремия - Най-младата школа в София отвори врати
13 October 2011 - Еремия

Школа по български народни хора „Еремия” отвори врати на 1 юли тази година и до днес събира редовно над 120 човека в пет различни групи – начинаеща, две среднонапреднали и две напреднали. Най-новата от групите – начинаещата стартира на 14 септември и сега тепърва прохожда в танцовото изкуство. Основател на клуба е Ивайло Георгиев, а ръководители на групите в Школа по български народни хорà „Еремия” са Ивайло Георгиев и Искра Стоянова.

Благодарение на техните усилия и плодородна работа, непосредствено след откриването си, танцьорите на ШБНХ „Еремия” спечелиха и първия си приз. Те завладяха сърцата на организаторите на надиграването „На хорото под тепето” 2011. То се проведе през месец септември в гр. Пловдив, а танцьорите на школата бяха отличени със специалната награда на надпреварата. След това събитие, друг важен момент стопли сърцата на приятели и участници в ШБНХ „Еремия”, а именно официалното откриване на сезон 2011-2012.

Откриването на сезона в най-младата Школа по български народни хора „Еремия” бе истински празник на танците и песните. Над 130 човека се вихриха с часове под ритмите на народна музика в двора на културен център Месечина, където се намира и залата за репетиции. Доброто настроение бе буквално неизчерпаемо, а забавлението не стихна и за миг. ШБНХ „Еремия” е най-младото "училище" за танци в ж.к. „Младост”-вече и най-голямото.

С гордост можем да се похвалим с най-много верни поддръжници и приятели. Официалното откриване на Школата стана факт след неуморните усилия на екипа на „Еремия”. Гостите на събитието имаха удоволствието да се насладят на перфектна организация, великолепна обстановка и безспирни хора. Персоналното отношение към гостите можеше да се усети във всеки един детайл на събитието – от личните покани, които са специална изработка на дизайнерката на Школата–Гергана Иванова, до избора на менюто-внимателно подбрано и изтънчено приготвено от членовете на „Еремия”. ”Малкият фестивал” бе съпътстван и от внезапни изненади-специална томбола разпредели награди от изключителна нужда за бъдещи и настоящи танцьори. За доброто настроение на гостите се погрижиха музиканти от ДА „Филип Кутев” и група "Булгара" обединени под името "Берекет" с ръководител Петър Геровски, специално поканени от ръководството на „Еремия”.

Присъстващите имаха удоволствието да потанцуват под звуците на хора от всички фолклорни области. Специална изненада бе изпълнението на Фолклорна Формация „Еремия”, която искрено зарадва публиката с фолклор от Тракия и Шоплука. Сред плетеницата от звуци, багри и усмивки спонтанно на сцената излезе и небезизвестният певец на български народни песни Кирил Беков. Гостите не останаха длъжни на организаторите и върнаха жеста с огромна шоколадова торта на която с големи букви бе изписано името на новооткритата школа-„Еремия”. Изработката на тази сладка изненада е дело на Ирина Иванова - също част от танцовата група. На тръгване всеки уважил партито получи подарък, който дълго да му напомня за хубавия повод. Вратите на Школа по български народни хора „Еремия” са широко отворени за всички ентусиасти с широки усмивки и желание за танци.

Всеки който иска да стане част от това пъстро веселие е добре дошъл!

Повече информация за Школата можете да намерите наeremia.bg, както и на фенстраницата на „Еремия” във Фейсбукback
print
send to friend
ШБНХ Еремия

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's ShirtTop Mp3
Opas
Trite pati
Daychovo horo
Bresnishko horo
Rachenitsa na horo
Kavadar
E, gugutitse, bela mi Rado
Kulsko horo
Chetvorno horo
Krivo horo
                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map