English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 16 April 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Танцов състав се надиграва с „Голямото балканско надсвирване"
Танцов състав се надиграва с „Голямото балканско надсвирване"


read in: Български
Танцов състав се надиграва с „Голямото балканско надсвирване"
21 September 2013 - София

В „Голямото балканско надсвирване" народните музикални изпълнения ще бъдат увенчани с традиционни стъпки, представени от участниците от Клуб за хора и народни танци „На Мегдана". Клубът е основан през 2010 г. от Даниел Костов, който е художествен ръководител на групата. Малко след това клубът участва в "Хоро се вие извива 2010" в София. До края на годината групите стават три, а участията на фестивали продължават из цяла България. Даниел и танцовият състав печелят награда за "Най-впечатляваща група", а на фестивала "Тракийска броеница" – за "Най-емоционално изпълнение", измежду над 80 участници.

В Зала 1 на НДК танцьорите ще извият хоро под звуците на народни ритми, като направят няколко участия между появите на музикантите. Те обещават да представят най-хубавите и интересни български танци, както и сръбски и румънски автентични народни хора, с които да вдигнат на крака публиката и да допълнят настроението, което балканското звучене създава.

Всеки, който иска да отвори своята душа към вечните български и сръбски мелодии, към нестихващите цигански ритми, изпълнени от емблематична румънска група и да се понесе през фолклора в най-сърдечното хоро, може да стане част от „Голямото балканско надсвирване" през октомври.

„Голямото балканско надсвирване" има за цел да събере любителите на фолклорните ритми, които са залегнали в културата на много от източноевропейските държави. Това е и причината организаторите да поканят музиканти като „Бобан и Марко Маркович Оркестър", „Фанфаре Чиочарлия" и, разбира се, един достоен представител на българската музика – Ибряма.

На 15 октомври зрителите в Зала 1 на НДК ще видят професионалисти и приятели да се надсвирват, като извадят наяве най-доброто от своя талант и покажат тънкости и умения от родния край. Билети могат да бъдат закупени в мрежите на Ticketpro и Eventim.

Информационна агенция Стандарт



back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Pravo trakijsko horo
Silistrenska sborenka
Trite pati
Chetvorno
Za poyas
Kukunjasa
Ovchar sviri
Na zelena morava
Tilalin vika 2/4
Srednogorska kopanitsa




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map