English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 16 April 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Илия Луков и Любка Рондова с първи дуетен албум
Илия Луков и Любка Рондова с първи дуетен албум


read in: Български
Илия Луков и Любка Рондова с първи дуетен албум
30 May 2011 - България

Продуцентска къща "Пирина" и Орфей Мюзик представят „Хоро Се Вие” - първият дуетен албум на
Илия Луков и Любка Рондова.

Албумът е на българския музикален пазар с медийното партньорство на Българското Национално Радио.

„Хоро Се Вие” е първият дуетен албум на обединителя на националния дух – Илия Луков и една от най-обичаните народни певици – Любка Рондова. Това е проект, който в своите 12 песни съчетава в себе си не само два дълбоки и искрени гласа, но се явява и своеобразен символ на вярата и непрестанния стремеж на нас българите към сплотеност, свързаност и несломимост, независимо от обстоятелствата.

За самия Илия Луков хорото винаги е било носител на българското единение. Не случайно именно той е инициаторът за „ Най-дългото хоро на света”, чиято цел е да обедини българите зад границата ни и да повдигне националния дух на нашите сънародници в чужбина. Продължавайки да съчетава в себе си чистото многовековно българско съзнание, традиции и ритми, в „ Хоро Се Вие” Илия Луков обединява усилия с изключително талантливата народна певица – Любка Рондова.

Изборът не е случаен. Любка е не само изпълнител и голям патриот, но и преподавател по народно пеене, културен деец и изследовател на песенния фолклор от Македонския край. Песните, които се включват в този уникален и първи дуетен албум и изпяти на съответните наречия, са от много и различни краища на страната ни. Но не само от съвременната и територия, но и песни, наследени от българите, намиращи се извън днешните граници на България.

„Хоро Се Вие” е изключително ценен проект, който ще ви пренесе в едно истинско и дълбоко преживяване, каквото е и самото хоро. То е „ езикът на душата” и чист израз на взаимност, обвързаност и красота. Със своята уникалност и неповторимост, хорото е непреходното условие, което запазва българското във всеки един от нас.

С „ Хоро Се Вие” Илия Луков и Любка Рондова успяват по безспорен начин да изразят духовната същност и безграничното богатство на българските изконни традиции.

„Хоро Се Вие” на  CD и DVD е в музикалните магазини от Орфей Мюзик, и с медийното съдействие на Българското Национално Радио.

„Хоро Се Вие” Съдържание:
1. Оро на Манастиро
2. На гурбет отидох, Маре
3. Чиво е тея девойче
4. Миряно моме
5. Край Вардаро
6. Море кога одеф
7. Доста, доста, лично, бре Стойне
8. Замръкнал ми е Димитър
9. Не задевай се, мори Недо
10. Дор три ми пушки пукная
11. Залюбил дедо три моми
12. Вино пиям, ем ракия

За самият Илия Луков може да се каже и изпише много. Неговото име е символ на обществена загриженост и благотворителност с многобройните концерти, които е организирал, средствата от които са изцяло дарени на деца. Но той не спира до тук, размахът на неговата дейност се простира и извън пределите на родна България. Зад граница Илия Луков е организирал стотици концерти в Молдова, Украйна, Румъния, Израел, Македония, Сърбия, Турция, където е печелил престижни музикални награди. По негова инициатива беше организирано и „Най-дългото хоро на света”, което събра рамо до рамо над 12 хиляди българи и накара българските емигранти в Гърция, Германия, Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Кипър да се хванат дружно за ръце. Музикалната кариера на Илия Луков винаги се е движила във възходящ ред. Зад гърба си той има 9 видеоалбума и 14 албума, сред които: „Сиромах си останах” (1994г.), „Обич да раздам” (1996г.), „Мъжка молитва” (1998г.), „Рожба да отгледаш” (1999г.), „Мамо снощи те сънувах” (2003г.), „Обичам те” (2004г.), “Избрани македонски песни” (2007 г.).



back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Bistrishka kopanitsa
Glavinishko horo
I went early to the market
Strandjansko horo
Kutsata
Vlashko horo
Za poias
Danke
Ispaiche
Daychovo horo




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map