English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 2 December 2023
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Откриване на фолклорно радио „Менци”
Откриване на фолклорно радио „Менци”


read in: Български
Откриване на фолклорно радио „Менци”
9 June 2010 - Интернет

Стартирането на интернет Фолклорно радио „Менци” ще се осъществи на 24.06.2010г. – четвъртък от 20:00 за територията на България и Македония. Онлайн ще бъде достъпно от целия свят. Идеята за създаването му е на Константин Лазаров, собственик на Фолклорен сайт www.dancerbg.com, който е и Директор на същото. Любовта му към българския фолклор зарази Павлин Петров, председател на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7 и получи неговата пълна подкрепа за доосъществяването на идеята за създаване на фолклорното радио «Менци», като негов Заместник Директор. За отдел „Маркетинг и реклама” ще отговаря Светлана Петрова, PR на А.Р.И.З.-7 и водеща на Кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”. Връзки с обществеността на радиото и сайта ( http://www.dancerbg.com/ ) е Адриан Топлодолски.

Целите на Радиото са да съхранява, запазва и популяризира българската народна песен в страната и извън нея. Радиото издирва автентични песни от всички региони на страната. Любовта към българската мелодична народна песен ражда и нови таланти, като друга цел на Радио „Менци” е да ги издирва и реализира.

За популяризирането на фолклорната музика, още преди стартирането си радио „Менци”, обедини усилия заедно с Регионално радио „Гея” гр. Сандански и Фолклорно народно радио „Наздраве”, които се присъединиха към него.

Радио „Менци” подготвя поздравителен концерт с подкрепата на различни институции по случай неговото стартиране на което са поканени известните български народни изпълнители - Янка Рупкина, Ангел Добрев, Бинка Добрева, Албена Вескова, Кремена Станчева, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Ива и Ева Валентинови, Милен Иванов, Даниел Спасов, Венци Андонов, Младен Николов – откритието на фолклорен сайт dancerbg.com. На концерта ще бъде представено и първото откритие на радио „Менци”.

Стартовата програма ще започне 1 месец след откриването на Фолклорно радио „Менци” с авторско предаване на Константин Лазаров „С менци за водица”, в което водещи ще бъдат известни фолклорни изпълнители. Първото предаване ще бъде открито от народния певец Младен Николов. В програмата на Фолклорно радио „Менци” са залегнали фолклорни новини, които ще се излъчват вечерно време 2 пъти седмично. ѝ

Радио „Менци” ще излъчва предаване за българска кулинария „Пъстра трапеза” водено от именития готвач и организатор на Национален Кулинарен Фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” Пеньо Иванов, което ще се излъчва 1 път седмично с продължителност 30 мин.

Нека хората милеещи за българската народна музика да се докоснат до майчината песен и да стоплят сърцата си с Фолклорно радио „Менци”!

Фолклорно радио „Менци”back
print
send to friend
Борис Димитров

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's ShirtTop Mp3
Dunavsko horo
Sitno vlashko
Shipochensko horo
Bera
Brankovska rachenitsa
Hei, Stanko
Na poyas
Kustendilska rachenitsa
Velkovo
Dalgoto
                                                                                      Follow us:
©1997-2023, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map