English
Français
Deutsch
Español
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 22 September 2018
Catalogue Workshop Download Shop Mobile News Pictures Calendar Forum
"ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО!"
 "ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО!"


read in: Български
"ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО!"
8 December 2013 - На 18 Декември в зала "Тържествена" на Военна академия "Г.С.Раковски"
Share   

Сдружение "Клуб за хорà и народни танци На Мегдана" организира за първа година коледен благотворителен концерт под наслов "ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО!", който има за цел да обедини приятелите на фолклора около идеята всички заедно да направим едно голямо ДОБРО в навечерието на големия християнски празник - Рождество Христово!

Датата е 18 Декември 2013г., часът е 18:30, а мястото на провеждане - зала "Тържествена" на Военна академия "Г.С.Раковски" (бул. Евлоги и Христо Георгиеви 82).

Концертът е изцяло благотворителен и е в подкрепа на няколко каузи:

Най-голямата част от приходите на концерта ще бъдат в помощ на нашата приятелка Даниела, която се нуждае от спешна бъбречна трансплантация в чужбина. Даниела е на 38г. и е преподавател в столично училище, има дъщеричка, която е втори клас. Даниела е втора година на хемодиализа, което прави трансплантацията повече от наложителна. Средствата, които са останали да се досъберат за трансплантацията в чужбина са 20 000€. Повече за Даниела може да се информирате на следния линк: https://www.facebook.com/DaPomognemNaDaniela

Част от приходите на концерта ще бъдат дарени и за храна и косумативи за детенце с рядко генетично заболяване - Веско (https://www.facebook.com/groups/198065416958652/), за очна протеза за още едно детенце, както и за лечение на наша приятелка в тежко здравословно състояние.

Отправяме своята благодарност към началника на Военна академия "Г.С.Раковски", комодор Димитър Ангелов, който предостави за целите на мероприятието безвъзмездно ползването на зала "Тържесвена" в сградата на академията. По организацията на събитието са се заели екип от доброволци от Клуб "На Мегдана", печата на консумативи - билети, плакати, винил, както и всичко останало, необходимо за организацията, също са безвъзмездно осигурени от нашите танцьори.
Това ни позволява да ви гарантираме, че 100% от събраните приходи на мероприятието ще бъдат насочени към каузите, за които ще получим сертификати за дарение, които ще бъдат публикувани след концерта.

Своята съпричастност към каузата изразиха и над 15 танцови колектива ( фолклорни танцови формации, клубове за народни танци и вокални изпълнители), които ще се включат в програмата на мероприятието със свои изпълнения. Български народни танци, автентични фолклорни хорà, както и народни вокални изпълнения, са само част от програмата, която ще видите по време на благотворителния концерт.

Колективите, които се обединиха около каузите и ни подкрепиха и които ще вземат участие в първия концерт "ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО", са:

- Всички групи на "Клуб за хорà и народни танци На Мегдана"
- Фолклорна Формация "Глагорци"
- Танцова Формация "Дживгари"
- Ансамбъл за народни танци "Българани"
- Танцов състав "Играорец"
- Танцова Формация "Шопе"
- Клуб за народни танци "Рипни-Ка"
- Клуб за народни танци "Боди Фолк"
- Клуб за народни хорà "Деликанлии"
- Клуб за народни танци "Хороводец"
- Клуб за народни хорà "Играорец"
- Арт Мастърс Бенд

Билетите за концерта са на стойност 10лв. и ще се разпространяват от танцьорите на клуб "На Мегдана", както и на репетициите на клуба в "ПГТ Макгахан" (кв.Редута, ул.Кадемлия 15). Билети ще има също и час преди концерта на входа на академията.

Коледен Благотворителен Концерт "ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО, ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО!"

 back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


Add to Google    Add to My Yahoo!
Top Mp3
Chetvorno horo
Young girls Lazaritsi (Malki momi lazaritsi)
Well, aren’t we dancing
We sing a song for you (Tebe poem)
Turbid waters were flowing
We sing a song for you (Tebe poem)
Strapping Nikola, mother’s only son
Song on going out of the house
Second song on the road
Oh, Lazar


Advertisement

Folk Costumes


Advertisement


©1996-2018, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use
Design and Development by Orange Ideas