English
Français
Deutsch
Español
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 23 March 2018
Catalogue Workshop Download Shop Mobile News Pictures Calendar Forum
Завърши Българският танцов фестивал "ВЕРЕЯ 2012"
Завърши Българският танцов фестивал "ВЕРЕЯ 2012"

See 6 more pictures in album
Second Bulgarian Dance
Festival VEREA 2012


read in: Български
Завърши Българският танцов фестивал "ВЕРЕЯ 2012"
5 April 2012 - Чикаго, САЩ
Share   

Здравейте, приятели!
 
На 30, 31 март и 1 април 2012 година, в Чикаго се проведе Вторият Български Танцов Фестивал "ВЕРЕЯ 2012".  Дните минават, а впечатленията и спомените все още са много силни и вълнуващи.

Тези 3 дена показаха на всички участници, как една идея и любов към българският фолклор може да обедини и сприятели хора от всички краища на Северна Америка. Далеч от България те показаха, че българщината ще живее винаги там, където има хора които обичат фолклора ни. Без значение на националност, раса, език или религия. Този дух на приятелство и добронамереност беше най-отличителната черта на Фестивала. Като се започне от ръководителите на колективите, които бяха съученици, колеги, приятели и всички до един перфектни професионалисти в годините прекарани в България... и се стигне до масовата част от изпълнители, които откриха магията на българския фолклор, едва когато напуснаха пределите на Родината си. Тази "лудост", наречена Български Фолклор, накара 150 танцьора и още толкова фенове да пропътуват хиляди километри, да надвият умората и личните си проблеми и да докажат на себе си и околните, че усилията им си заслужават.

Именно тази любов и всеотдайност личеше във всяко изпълнение на сцената. Всеки колектив се представи според възможностите си. Ние, участниците и ръководители, знаем колко е трудно да се организира колектив в Северна Америка. Зали, костюми, музики, материали, средства........... Знаем колко трудно се постигат тези неща. Знаем и как всеки от нас изминава по 50-100 километра за да отиде на репетиция след дългия и тежък работен ден..... Всички колективи заслужено получиха ръкоплясканията си.

ПОКЛОН И РЪКОПЛЯСКАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ВАС!
 
Поклон най-вече и за организаторите на Фестивала - Фолк Клуб "Верея"! Перфектни!
Това е най-искрената благодарност, която заслужават всички от екипа. Малкият и вечно закачлив ръководител Константин Маринов, направи всичко възможно да се чустваме конфортно.
Благодарим ти, Коце! Най-добрата оценка която можем да ти дадем, това са заявките ни за Третия Фестивал догодина!
 
От както съм се прибрал, всички ме питат: Какво ще запомниш от Фестивала, какво те впечатли най-много? И пред очите ми излиза ситуацията как в неделя, в 5 часа сутринта, около 60-70 участници сме се събрали в малкото фоае на мотела и въпреки умората от тридневния маратон, никой не иска да си тръгне. Никой не иска да се раздели с приятелите си!
 
Ето, за такива моменти си заслужава да се живее!
 
До нови срещи , мили приятели !
 
с уважение: Димитър Минков
Фолклорна Танцова Формация "Димитровче" - Торонтоback
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


Add to Google    Add to My Yahoo!
Top Mp3
Gaidine sviryat
Kamberskata
Oh, Lazar
Zapeli sa dva sleveya
Raka
A bre, yunache
Zaruy bob
We sing a song for you (Tebe poem)
Kate, Kate
Trite pati


Folk Costumes

Folk Costumes
Bulgarian Folk Costumes


Advertisement


©1996-2018, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use
Design and Development by Orange Ideas