English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 29 March 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Славея от Странджа Радостина Йовкова пали „Мистичен огън“ в Бургас
Славея от Странджа Радостина Йовкова пали „Мистичен огън“ в Бургас


read in: Български
Славея от Странджа Радостина Йовкова пали „Мистичен огън“ в Бургас
13 August 2012 - Бургас, Лятната сцена „Охлюва“

Носителката на приза „Пазител на традициите“ 2011 в категория "Фолклор" ще представи диска си "Мистичен огън" с поредица от концерти в страната.

Солистката на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ Радостина Йовкова-Иванова ще запали мистичния огън на уникалния си глас с поредица от концерти в страната. Носителката на приза „Пазител на традициите“ 2011 в категория "Фолклор", която неслучайно наричат Славея от Странджа, ще представи песните от албума,който издаде преди година и половина, в няколко града на България, за да очарова публиката с магичното звучене на автентичния фолклор.

Първият от поредицата концерти е на 13 август на Лятната сцена „Охлюва“ в Морската градина в Бургас. Концертът е с начален час 19,30, а входът е свободен.
Радостина Йовкова ще извие глас, за да представи пред публиката песните от авторския си албум „Мистичен огън“, които включват странджански народни и авторски песни със съвременен аранжимент. Освен нея, на сцената ще се изявят и „Дива река”, под чиито съпровод певицата ще изпълни песните, ще участва и танцова формация „Месембрия”.

Вторият концерт е предвиден за месец септември, в комплекс „Геша Вю” в дряновския Балкан, с музикантите от формация „Дива река”, а третия – в гр. Варна, който ще се проведе в концертната зала на радио Варна, през месец октомври, отново с участието на формация „Дива река”.

Радостина Йовкова – Иванова е народна певица, солист на НФА „Филип Кутев, носител на редица призове от конкурси и надпявания у нас и в чужбина. Носител на „Златен славей” – награда за изпълнител на 1995 година на Българска Национална Телевизия и приза „Пазител на Традициите” за 2011г. в областта на фолклора. Родена е в гр. Средец, обл. Бургаска и от ранна детска възраст е свързана с българската народна музика.

Повече информация за нея може да научите на www.radostinayovkova.com
Повече информация за инициативата "Пазител на традициите" 2012 - на www.pazitelnatradiciite.com




back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Ile-Ile
Bera
Kaima
Sborenka
Gradishko na pesen
Kasap
Ispaiche
Trite stapki
Boianovska rachenitsa
Sedi Donka




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map