English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 29 March 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Kонкурс за детска рисунка “Тъпан бие, хоро се вие” - победители
Kонкурс за детска рисунка “Тъпан бие, хоро се вие” - победители


read in: Български
Kонкурс за детска рисунка “Тъпан бие, хоро се вие” - победители
9 May 2008 - Монтана, България

Халиме Ахмед Ахмед от СОУ “Св. Кирил и Методий”, с. Самуил, Област Разград и Снежана Росенова Димитрова от детски арт-клуб “Гея” към Общински детски комплекс, гр. Ловеч са победителите в Международния конкурс за детска рисунка “Тъпан бие, хоро се вие”, организиран от Община Монтана.

На второ място се класираха Лидиа Мак Хо Йи от школа “Simply Art” – Хонконг, Китай, и Рудра Яйеш Кансара от Mudra School of Finearts – India.

На почетната трета позиция останаха Эла Гордиенко от Детската школа по изкуствата № 6 в гр. Владимир – Русия, и Георги Петров Стефанов от Основно оздравително училище, гр. Берковица, Област Монтана.


Още 56 деца ще получат грамоти като поощрителни награди. Произведенията им бяха отличени сред 1339 детски рисунки, които се съревноваваха в петото издание на конкурса.
Той е съпътстващо събитие на Единадесетите празници на духовите оркестри “Дико Илиев”. В него участваха малки художници от 15 държави: Австрия, Беларус, България, Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, Румъния, САЩ, Словения, Словакия, Сърбия, Хонконг (Китай) и Хърватска. Темата на творческото състезание вдъхнови даровити деца от 74 населени места в България. Диплом за изключително успешно комплексно представяне се присъжда на ОУ “Иван Вазов” - с. Зафирово, Община Главиница, Област Силистра; на школата “Simply art” от Хонконг, Китай; Mudra School of Finearts от Вадодара, Индия и VІІ СОУ “Проф. д-р Асен Златаров” – Монтана.

Журито, което оцени творбите, бе председателствано от гл. ас. д-р Мариета Савчева - преподавател по методика на обучението по изобразително изкуство от Департамента за информация и усъвършенстване на учители към СУ “Св. Климент Охридски”. Присъдените награди по 3 за всяка от двете възрастови групи се съпътстват и с материални стимули.
Класираните на I място получават по 100 лв., специален плакет на конкурса, изработен от скулптора Димитър Гоцак, и грамота. Подгласниците им получават по 60 лв., предметна награда, свързана с патрона на празниците и грамота, а останалите на III място – по 40 лв., предметна награда, свързана с патрона на празниците и грамота. Наградите на отличените участници в конкурса за рисунка “ Тъпан бие, хоро се вие” ще бъдат връчени в тържествена обстановка при откриването на Единадесетите празници на духовите оркестри “Дико Илиев” на 13 май 2008 г. В случай, че децата от чужбина не могат да присъстват, на церемонията по награждаването ще бъдат поканени културните референти на посолствата на съответните страни, за да получат наградата им. Рисунките на отличените деца ще бъдат предадени на ХГ “Кирил Петров” – Монтана, и зачислени към фонда на галерията в раздел “Детско изкуство”.

Творбите на участниците, класирани на първите 56 места, ще бъдат показани на изложба в експозиционна зала “Кутловица” на дружество на художниците “Тенец” – Монтана. Тя ще бъде открита на 13 май от 11,00 ч. Сред тях ще са и рисунките на деца от Монтана: Лорена Константинова Богданова от VІІ СОУ “Асен Златаров”, Василена Александрова Иванова от ІІІ ОУ “Д-р Петър Берон”, Монтана, Анатоли Ивов Александров и Мартин Сонев Стефанов от VІІІ СОУ “Отец Паисий”, Йоана Ивайлова Йорданова и Даниела Марянова Петрова от VІІ СОУ “Асен Златаров”.

Нели Василева - Монтана



back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Zlata sedi na chardatsi
Megdanskata
I went early to the market
Lyavata
Vodeno horo
Tejkoto
Pistilche
Trite pati
Opas
Trite pati




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map